De publieke release van Choice is er!

Leuven, België, 20 mei 2020 – Vandaag zet Choice een volgende stap in de lancering van het nieuwe televisie kijken in Vlaanderen. Na eerder de private beta van Choice gelanceerd te hebben, wordt vandaag de app publiek gezet in de Google Play Store. Aanleiding is dat, bij het versoepelen van de Corona maatregelen, nu ook het TV signaal van DPG voor zenders zoals VTM e.d. geïntegreerd kan worden en daardoor de TV module voor het basis aanbod van Choice gelanceerd kan worden.

Het Choice platform

Met Choice vind je jouw favoriete content over alle online streamingdiensten en websites gemakkelijk terug, inclusief de content van de Vlaamse zenders. Klik hier voor een demo van Choice. Om het Choice platform te downloaden ga je naar de Google Play Store. Je user credentials kan je aanvragen door hier te registreren. Op de versie voor iPhone is het nog even wachten. Het Choice TV & Video streaming platform is een collaboratieve online video & TV gids met social search & recommendation. TV kijken wordt hierdoor heel wat socialer, gemakkelijker en dus meer ontspannen.

Choice basis TV Vlaanderen

De Vlaamse Televisiezenders van VRT, DPG (VTM) en SBS kunnen binnen het Choice platform gekoppeld worden via een separate plug-in gebruik makend van de distributierechten onderhandeld met deze drie grote Vlaamse zendergroepen. Het is de bedoeling dit basisaanbod verder uit te breiden. Onderhandelingen met andere lokale en internationale zendergroepen lopen momenteel. Dit uitgebreide basis televisieaanbod dat uiteindelijk een 30-tal kanalen zal bevatten, kost €15 per maand. Mensen die beschikken over een gratis TV voucher, kunnen een periode genieten van gratis TV.

Halve prijs TV & Internet met de Choice co-op coupon

Bij het inleveren van een coupon van de Choice coöperatie, krijg je dit basis TV pakket aan halve prijs. Een coupon krijg je maandelijks afgesplitst van één aandeel Choice co-op. Je kan ze als niet aandeelhouder ook kopen van aandeelhouders op de website van Choice tegen de vaste prijs van €2,5 per maand. Inclusief de aankoop van één coupon, komt de prijs voor het basis TV pakket dus uit op €10 per maand.

Bij het inleveren van een andere e-voucher of coupon, kan je ook het premium vast breedband internet van Hermes kopen tegen halve prijs: €22,5 per maand, i.p.v. €45. Inclusief de kostprijs van de coupon zelf, komt dit dus neer op €25 per maand voor premium internet.

Bart Van Coppenolle, Choice CEO, zegt het volgende over de lancering:

"Dit is een belangrijke volgende stap voor Choice. Na de publieke lancering van het Choice platform, wat een TV gids is voor online en broadcast content, en de lancering van een eerste eigen content dienst, Basis TV Vlaanderen, zullen snel nog andere platformuitbreidingen en nieuwe contentdiensten volgen. Zendergroepen voor specifieke communities, bijvoorbeeld, en Video on Demand (VOD)."

Nieuwe functionaliteiten en content diensten zullen op regelmatige basis gelanceerd worden.

Over Choice

Choice lanceert vandaag publiek en is een sociaal medianetwerk voor long form video content, d.w.z. een collaborative social recommendation platform voor tv- en videostreaming. Choice is een puur play Tech Company die refereert en linkt naar telecom, content en andere online diensten. Choice beschikt over een innovatief crowdfunding-financieringsmodel via de Choice co-op, een aandeelhouderssamenwerking die haar leden / aandeelhouders zeer voordelige gereguleerde online diensten aanbiedt, zoals mobiel en breedbandinternet, die via het Choice TV-platform worden bemiddeld. Choice werd recent geselecteerd voor het TechShare programma van Euronext, waarin Euronext high potential Tech bedrijven voorbereidt op een mogelijke beursgang.




Disclaimer

Het gaat om een aanbieding in België van aandelen van de Belgische coöperatieve vennootschap Choice co-op CVBA. De aandelen zijn niet genoteerd en er is geen garantie dat aandelen van de groep van Choice op termijn genoteerd zullen zijn. Aangezien het over een investering in aandelen gaat, bestaat het risico op geheel of gedeeltelijk verlies van de investering, bijvoorbeeld indien Choice niet gunstig haar activiteiten kan ontwikkelen. Bovendien is de looptijd van de aandelen onbeperkt. Ter verduidelijking van de risico's en van de voorwaarden van het aanbod, is er door het team van Choice ook een informatienota met aanvullingen geschreven. Deze werd gepubliceerd op de website van de FSMA en is ook op hier beschikbaar . Daarin wordt meer informatie verstrekt over het aanbod en, in het bijzonder, over de belangrijkste risico’s.